Konsulent

Hvordan starte enkeltmannsforetak? (2020) | Steg-for-steg guide

Enkeltpersonforetak, eller enkeltmannsforetak som mange fortsatt kaller det, er for mange starten på en mer fleksibel jobbhverdag.

Det tar bare 10 minutter å registrere, er veldig enkelt og helt gratis. Vi i Flexify vil legge til rette for at alle vet hvordan man starter et enkeltpersonforetak og har derfor laget en veldig enkel steg-for-steg guide som gjøre deg i stand til å opprette et enkeltpersonforetak. Når vi sier steg-for-steg, da mener vi steg-for-steg. Mye av dette gjør du raskt og enkelt selv, men hvis du ønsker må du gjerne bruke denne guiden gjennom hele prosessen!

Del 1: Opprette et enkeltmannsforetak og velge organisasjonsform

Gå til følgende link og klikk på den grønne knappen. https://www.brreg.no/bedrift/enkeltpersonforetak/starte-enkeltpersonforetak/registrere-et-enkeltpersonforetak/


Når du har logget inn med for eksempel BankID velger du “Registrere en ny enhet” og trykker på “Neste”


Velg “Enkeltpersonforetak” og at beløpsgrensen ikke er passert (med mindre du har annen næringsinntekt som til sammen utgjør mer enn 50.000kr). Velg så at du ikke skal registrere deg i Foretaksregisteret (vil gjelde for de fleste) før du trykker deg videre.

Del 2: Registrere enkeltmannsforetaket med alle detaljer

Velg så navnet på ditt enkeltpersonforetak. Det må inneholde ditt etternavn, men resten kan du bestemme selv. Husk at dette skal opp på alle fakturaer, så velg noe du kan være stolt av. Vi foreslår “Ditt etternavn” + Tjenester, for eks Hansen Tjenester. Skriv så inn adressen din. De andre boksene på denne siden skal du ikke krysse av for, med mindre du har noen spesielle behov.


Beskriv så din aktivitet eller bransje. Et eksempel er “Konsulenttjenester innenfor analyse”, men det kommer helt an på hva slags næring du skal drive i etter at du har opprettet enkeltpersonforetaket.


Legg så ditt fødselsnummer og etternavn inn i feltene og trykk “Legg til”. Du skal da forhåpentligvis dukke opp som innehaver i listen, før du klikker deg videre.


Hvis du skal jobbe gjennom Flexify huker du her av for “nei” på om du skal ha ansatte, og velger den målformen du ønsker.


På de neste 4 sidene: “Daglig leder og forretningsfører”, “Regnskapsfører”, “Revisor” og “Prokura” kan du bare klikke “Neste”, med mindre du har noen spesielle behov utenfor Flexify.

Under “Opplysninger om virksomheten” trenger du kun å sette inn “Dato for start av virksomheten” som du kan sette til datoen du fyller inn skjemaet.Arbeid gjennom Flexify er merverdiavgiftspliktig, så huk av for dette. Dette slår likevel ikke inn før du har tjent 50.000kr, så du skal derfor ikke registrere deg i registeret enda. Du skal ikke forhåndsregistrere deg og ikke registrere deg frivillig, så velg “Nei” på begge disse spørsmålene. Trykk deg deretter videre.Skriv så inn telefonnummer eller mail for å få varsel fra Altinn når skjemaet er sendt inn. Huk også av for at dette skal signeres av deg.


Se så over alle feltene og trykk på “Kontroller melding og vedlegg”.


På den neste siden kan du igjen fylle inn telefonnummer eller mail og trykke “Send til signering”

Del 3: Siste innspurt for å opprette enkeltpersonforetaket

Du vil så komme til en side med status for din melding. Her kan du eventuelt laste ned dokumentet som PDF, før du trykker på “Til min meldingsboks”

Etter noen få minutter vil du ved å oppdatere siden få en ny innboksmelding som heter “Signering av Samordnet registermelding for, “Ditt enkeltpersonforetak”. Trykk på denne lenken for å komme til følgende side.Da er det siste steget i denne prosessen å trykke “Signer og send inn”. Da får du opp en beskjed om at meldingen er signert og sendt inn.


Gratulerer! Du har nå opprettet ditt enkeltpersonforetak (hvis søknaden går gjennom). Etter noen dager vil du mest sannsynlig få beskjed om at søknaden er godkjent.

Leter din bedrift etter dyktige folk?
Se gjennom profiler til tusenvis av frilansere og konsulenter i Norge.
Opprett bruker

Bonusdel: Starte enkeltpersonforetak gir deg mange muligheter

Når du har registrert ditt eget enkeltpersonforetak åpner det seg mange muligheter, litt avhengig av hvilken bransje du jobber innenfor.

Jobber du med webutvikling, grafisk design, markedsføring eller analyse har vi i Flexify mange spennende oppdrag til deg som er selvstendig konsulent. Det er bare å registrere sin interessere, så tar vi kontakt for å fortelle deg mer om tjenesten vår.

Lykke til som selvstendig næringsdrivende!

Relaterte poster