Konsulent

Nå er det enkelt å jobbe hjemmefra - se 14 gode jobbmuligheter

De fleste av oss har ved et eller annet tidspunkt hatt et stort ønske om å slutte i vår vanlige jobb, for å kunne arbeide fra komforten av sitt eget hjem.


Eller kanskje for å ha en ekstra inntekt under trange tider? Eller til og med for å reise jorden rundt?


Når man har an vanlig fysisk jobb man går til hver dag, bruker man store deler av døgnets våkne timer på arbeidsplassen. Men mange bruker også mye tid på å pendle, noe som ofte føles som svært bortkastet tid.


Når du jobber hjemmefra, slipper du å bruke så mye tid på jobb, men det handler om å være efefktiv, og det kan til tider være svært utfordrende på sin måte.


Til stor forandring fra vanlige kontorjobber eller andre typer jobber hvor man har kolleger man møter jevnlig, vil det plutselig være veldig stille.


For noen kan dette være noe de må bruke lang tid på å venne seg til. Det kan også være andre utfordringer ved å jobbe hjemmefra, som du ikke opplever i en vanlig jobb.


Før du tar et endelig valg om å slutte i jobben din og begynne å jobbe hjemmefra online bør du derfor lese den artikkelen først, for å sjekke om du har det som skal til for å lykkes.


Nederst finner du også en liste over de 14 beste jobbene for å jobbe hjemmefra.


Laserfokus trengs for å jobbe hjemmefra


Klarer du å motstå å lese meldingen som nettopp tikket inn? Eller å sjekke innom Facebook i «et kort minutt»?


Når du jobber hjemmefra på nett, finnes det mange distraksjoner som kan hindre deg fra å utføre det du egentlig skal gjøre.


Dette vil være distraksjoner som ikke engang finnes på et vanlig arbeidssted.


På jobb går du kanskje innom kjøkkenet én gang om morgenen og én gang etter lunsj for å hente deg en kopp kaffe. Hjemme blir det derimot fristende å ta en titt i kjøleskapet hver time. Eller til og med oftere.


Måten du kan motstå slike fristelser er ved å late som at hjemmekontoret ditt er plassert midt i et faktisk kontorlandskap. Dette vil da innebære at du tar deg en dusj om morgenen, kler deg som du ellers ville gjort, og gjør deg klar på alle mulige måter som du

vanligvis ville gjort når du skal på jobb.


Dette vil endre måten du tenker på. Når du er mentalt og fysisk forberedt for å «dra på jobb», vil det gjøre overgangen enklere.


For å være enda strengere med seg selv går det også an å legge inn hver minste lille detalj i timeplanen, som for eksempel når du skal svare på e-poster.


Neste gang du får en varsel fra Instagram bør du tvinge deg selv til å vente med å åpne den til det faktisk er lunsjtid. På sikt blir denne disiplinen en vane.


Gode organiseringsferdigheter


Når du jobber på et kontor vil du helst holde pulten ren og ryddig for å fremstå som organisert. Men hjemme er det vel ingen som bryr seg om papirene flyter omkring?


Denne fellen er det lett å havne i. Men det er en du absolutt vil unngå. Særlig om du regelmessig er nødt til å delta på videokonferanser eller har møter via videooverføring.

Når du jobber hjemmefra vil dette fullt ut være ditt ansvar. Det er samtidig viktig med god organisering for å kunne yte sitt beste.


Minst like viktig er det å også å holde oversikt over tidsfrister og avtaler. Uten den daglige kommunikasjonen med kolleger eller ledere, kan ting fort skli mellom fingrene.


Derfor er det viktig å finne en metode som fungerer for deg for at du skal være så organisert som mulig.


Det kan hende du trives best med å skrive ned alt du trenger å huske i en notatbok, eller at du liker å organisere hverdagen i en kalender. Prøv deg frem og finn ut hva som fungerer best for deg.

Leter din bedrift etter dyktige folk?
Se gjennom profiler til tusenvis av frilansere og konsulenter i Norge.
Opprett bruker

Evnen til å jobbe alene


For mange kan det oppleves som ensomt å ikke møte kolleger daglig.


Du slipper også unna en del negative sider ved nettopp det, som sladring på kontoret eller negativ bedriftskultur.


Men når du hele tiden er for deg selv, kan du begynne å savne selv de mest negative sidene ved sosialiseringen på jobben.


Dersom du har kolleger selv om du jobber hjemmefra, kan det hjelpe å sende de en melding i ny og ne, eller til og med slå på tråden for å få litt kontakt med omverdenen.


Utmerkede kommunikasjonsferdigheter


Når du jobber på en fysisk arbeidsplass, vil det være enkelt å spørre sjefen om detaljene rundt en kommende presentasjon når du møter på han eller henne i gangen.


Men når du jobber hjemmefra online, vil sjefen kun være enda en e-post i innboksen.


For å oppnå klarhet angående innholdet i en e-post eller gi beskjed om at du ikke klarer å overholde en tidsfrist, er du nødt til å være proaktiv ved kommunikasjon i alle delene av jobben, og ved ethvert spørsmål du måtte ha til han eller henne.


Ikke utsett å sende en e-post, dette må gjøres så fort du har et spørsmål eller en beskjed som må frem til rett person.


Du bør også huske på at det er ekstra viktig å være klar og tydelig i talen når du kun kommuniserer med et team via skriftlige beskjeder.


Et godt tips er å skrive korte og presise meldinger, uten lange avhandlinger eller unødvendig informasjon.


Selvmotivering


Uten frykten for at sjefen kan ferske deg i å se på Netflix i arbeidstiden, kan motivasjonen fort bli svekket.


Selv om det kanskje frister å sette på en maskin med klesvask eller begynne å jobbe senere enn du egentlig hadde planlagt, er du nødt til å holde deg selv motivert.


Men hvordan kan du få til dette?


Det du kan begynne med er å sette deg selv daglige, ukentlige, månedlige eller til og med timesbaserte målsettinger.


Så fort du har begynt å oppnå målene dine, vil du føle deg mer produktiv og mer tilfreds i karrieren. Du vil også være et steg nærmere en god balanse mellom jobb og privat.


14 beste jobber når du skal jobbe hjemmefra

Det finnes utallige mange muligheter for arbeid via Internett som du kan gjøre hjemmefra. Mange av disse krever ingen forkunnskaper eller store investeringer for å komme i gang.


Ved mange av jobbene, kan du lære deg hvordan man utfører disse underveis som du arbeider. Eller så finnes det også en del nettkurs for flere av de, dersom du helst vil ha et godt utgangspunkt før du setter i gang.


Her er de 14 beste jobbene for å jobbe hjemmefra på nett.


1. Virtuell assistent


Dersom du er en svært organisert person, og enkelt takler vanlige kontoroppgaver som å svare på e-poster, holde oversikt over avtaler i en kalender, og legge inn informasjon i systemer, kan denne jobben være perfekt for deg. Det finnes flere ledige stillinger innen dette på nettet.


2. Affiliate markedsføring


Affiliate markedsføring er enkelt forklart at du tjener penger på at andre kjøper ting via lenker du har lagt ut, enten på din egen nettside, din blogg, YouTube-kanal eller annet.


3. Start en blogg


Det er både enkelt og billig å sette i gang å blogge. Det kan være så enkelt som at du begynner å skrive om en hobby eller mat, og etter hvert kan du begynne å tjene penger på bloggen.


4. Jobb som frilanser


Som frilanser finnes det mange muligheter for hva du kan drive med. Begynn med oversetting, tekstproduksjon, transkribering eller annet.


5. Bli en digital lærer


Er du en lærer som er på utkikk etter en mer fleksibel arbeidshverdag? Du kan enten lære bort gjennom Skype eller ved å filme leksjoner på forhånd.


6. Start med konsultasjonsvirksomhet


Dersom du besitter verdifull kunnskap innenfor et spesifikt område bør du vurdere å dele denne informasjonen med andre. Er du for eksempel advokat, kan du tilby juridisk rådgivning for små bedrifter.


7. Lag instruksjonsvideoer


Har du et spesielt talent eller er det noe du er veldig god på? Da kan du tjene penger på å lage filmer av dette og lære det bort til andre.


8. Lei ut tingene dine


Nå til dags kan man leie ut nesten hva som helst. Dersom du har et ekstra soverom eller en bil i garasjen som står og ruster, kan du tjene penger på å leie ut disse.


9. Ansvarlig for sosiale medier


Det finnes mange bedrifter som gjerne ønsker at noen styrer deres kontoer på sosiale medier for dem. Noen ønsker kanskje til og med at du utvikler en hel markedsføringsstrategi.


10. Webutvikler


Basert på ditt ferdighetsnivå og omfanget av hver enkelt oppgave eller jobb, kan du tjene masse penger på å utvikle nettsider.


11. Jobb som stylist


Dersom du elsker mote og ønsker å jobbe hjemmefra, vil dette arbeidet være perfekt for deg. Hjelp folk med styling via Internett og tjen penger på det du liker aller best å bruke tiden på.


12. Bli en instruktør


Vet du hvordan man spiller et musikkinstrument? Eller har du en egen evne og et brennende engasjement for å få folk i form? Uansett hvilken ekspertise eller erfaring du besitter, finnes det folk der ute som vil betale for at du deler din kunnskap med dem, både digitalt og fysisk.


13. IT-konsulent


Hvis du er teknisk anlagt og kan lære deg et programmeringsspråk på egenhånd, kan du også begynne å tjene penger på at du besitter denne verdifulle kunnskapen.


14. Selg ting du lager selv


Lager du ting på egenhånd, som for eksempel armbånd eller møbler? Da kan du enkelt selge disse tingene via Internett.


Relaterte poster