Bedrift

Slik jobbet Freska med frilansere for å styrke sitt analyseteam

Freska er norges ledende digitale renholdsselskap og vokser raskt. De trengte derfor analysestøtte på kort varsel og jobbet med Flexify for å finne to egnede konsulenter


Freska startet høsten 2015 med et mål om å gjøre det enklere, trygt og rimeligere for kundene å kjøpe vaskehjelp hvitt. Selskapet skjøt raskt fart og etter en sammenslåing med det et tilsvarende selskap i Finland har de nå tatt en ledende posisjon i Norden på hjemmevask.


Daglig leder Erik Dalland så mot slutten av 2017 at det var behov for å styrke analyse- og driftsavdelingen i selskapet.


- Det siste året har antall kunder økt kraftig, og for å kunne beholde vårt konkurransedyktige prispunkt trengte vi dyktige ressurser som kunne bistå på kort varsel.

Erik Dallan er daglig leder i Freska Norge


Ønsket seg fleksibilitet fra måned til måned


Internt i Freska ble det diskutert om de skulle utlyse en stilling og gjennomføre en tradisjonell ansettelsesprosess eller snakke med et vikarbyrå eller konsulenthus. Dalland forteller at ingen av disse løsningene var ideelle i den fasen selskapet var inne i.


- Vi var usikre på hvor stort behovet var og ønsket fleksibilitet til å kunne skalere dette opp og ned fra måned til måned. Samtidig trengte vi folk raskt og da tar det for lang tid å utlyste stilling og gjennomføre intervjuer som vi vanligvis gjør.


Et heldig sammentreff gjorde at Flexify tok kontakt med Freska akkurat da behovet var som størst.


- Jeg fikk en mail av daglig leder i Flexify som presenterte tjenesten. Jeg forstod raskt at dette kunne løse vår bemanningsutfordringer og at dette var noe vi måtte teste.Leter din bedrift etter dyktige folk?
Se gjennom profiler til tusenvis av frilansere og konsulenter i Norge.
Opprett bruker

Rask onboarding i egne lokaler


Freska beskrev sitt behov til Flexify som matchet dem med to kvalitessikrede analyse-konsulenter fra sin database. Etter en intervjurunde via video var de to dager senere i gang i Freskas lokaler.


- Det var supert å få med Hedda og Nicolas på laget så raskt. De leverte virkelig fra dag én og har gjort at vi kan levere en bedre tjeneste til våre kunder. Det er alfa og omega for oss.


Han legger til at selv om kvalitet var viktigste faktor fra Freska var prisen Flexify kan tilby også avgjørende.


- Vikarbyråer og konsulenthus har et alt for høyt påslag, og med tiden vi sparte på utlysning og intervjuer er dette en ideell løsning for oss.


Fremtidens arbeidsliv


Daglig leder i Flexify Thorvald Thorsnes syns det har vært spennende å jobbe med en fremoverlent aktør i renholdsbransjen.


- Freska er et spennende selskap som tilpasser seg et arbeidsliv i endring. På den måten tenker vi ganske likt. Mange av våre konsulenter syns også det er veldig attraktivt å ta på seg oppdrag for oppstartsselskaper, så dette er vinn-vinn-vinn i våre øyne.


---


Ønsker du å høre hvordan Flexify kan hjelpe din bedrift å finne dyktige konsulenter og frilansere? Ta kontakt på kontakt@flexify.no eller lag en profil for å komme i gang.


Om Freska

  • Nordens ledende teknologibaserte rengjøringsbedrift
  • Startet av Erik Dalland og Dennis Stokseth i 2015
  • Har kunder i 4 norske byer og tilbyr vask til 399kr/t

Om Flexify

  • Norges største plattform for frilansere og konsulenter
  • Startet i 2017 og har i dag rundt 800 personer i nettverket
  • Kobler store og små bedrifter med riktig ressurs innen 2-3 dagerRelaterte poster